Doorgaan naar artikel

Aardwarmteputten Horst aan de Maas verkocht

De curator van het failliete aardwarmtebedrijf CLG in Horst aan de Maas meldt de verkoop van de putten aan Nappa bv.

Curator Jos Bloo heeft de definitieve overeenkomst gesloten met Nappa bv, een nieuw energiebedrijf in America. Ook de levering van de putten en toebehoren heeft al plaatsgevonden. Nappa bv is op hetzelfde adres gevestigd als Van Dijck Groenteproducties. Het bedrijf kon vrijdag geen toelichting geven op de plannen.

De curator poogt voor de aandeelhouder van het failliete CLG zoveel mogelijk voor de boedel te krijgen. Over de verkoopprijs kon het kantoor van Bloo geen uitspraken doen. De afgelopen maanden is besmet afvalwater verwijderd van de locatie en vond veel overleg plaats met toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen en het ministerie van EZK. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) adviseerde het ministerie toestemming te geven voor de overdracht van de vergunning. Dat was wel onder een aantal voorwaarden, blijkt uit het advies dat Groenten&Fruit na een verzoek tot openbaarmaking ontving. Nappa bv moet expertise aantrekken, zoals seismologische kennis, en moet de organisatie plus projectplan volgens strenge eisen invullen en financiële zekerheid stellen.

Zaak Raad van State

Nappa bv is nog niet zover om de put in gebruik te nemen. De curator startte een procedure bij de Raad van State. Die moet het besluit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) toetsen om een winningsplan voor CLG af te keuren, vanwege de mogelijke bevingsrisico’s. Nappa bv zal die procedure moeten winnen.

CLG ging in 2020 failliet. De Limburgse aardwarmtebron werd eerder al stilgelegd vanwege mogelijke aardbevingsrisico’s.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin