Doorgaan naar artikel

Aardwarmteput Horst aan de Maas mogelijk snel verkocht

De verkoop van grond, ketelhuis en aardwarmteput CLG in Horst aan de Maas zal op korte termijn afgerond zijn.

In het jongste faillissementsverslag schrijft curator Jos Bloo dat rond aardwarmtebedrijf Californië Lipzig Gielen Geothermie veel ontwikkelingen zijn. Dat zal de verkoop desondanks niet in de weg staan. Naar verwachting zal dit traject op korte termijn kunnen worden afgerond, schrijft hij. Bloo wil niet teveel zeggen over die ontwikkelingen. “Over twee weken kan ik meer vertellen. Er is veel beweging, van alles aan de hand hier en over de grens.”

Bekend is dat de provincie Limburg bronnen voor duurzame energie wil ontwikkelen en ook de mogelijkheid van aardwarmte behouden. Tegelijk is het winningplan voor CLG Geothermie afgewezen door het ministerie van EZK.

Haalbaarheidsstudie naar aardwarmte

Over de grens ziet Bloo echter ook ontwikkelingen. Waar Nederland zwaar tilt aan aardbevingsrisico’s in de Limburgse regio, lijkt in Duitsland een andere afweging van risico’s plaats te vinden. Bloo: “Zij kijken er toch met andere ogen naar.” In Straelen is een haalbaarheidsstudie gedaan naar aardwarmte. Die Duitse kennis van over de grens kan nog een rol spelen bij de advisering op beroep op het besluit van winningsplan van CLG.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat de aardwarmteput en installatie in het ketelhuis wordt onderhouden om weer in productie te gaan.

Oud-aandeelhouders van CLG zijn ook telers. Hoe zij van een verkoop kunnen profiteren, is niet duidelijk.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin