Doorgaan naar artikel

Aardwarmte voor 50 telers dichterbij met vergunning

HVC Aardwarmte Polanen heeft een winningsvergunning gekregen voor 50 bedrijven in Monster.

Voor het aardwarmtebedrijf is de vergunning een belangrijke stap in de realisatie van het project in Monster. Dat is feitelijk al gestart met de eerste werkzaamheden in de ondergrond. Het project heeft de naam Polanen. Op de aardwarmtelocatie wordt in mei 2023 gestart met boren, nadat de boringen door HVC Aardwarmte Maasdijk in die plaats zijn afgerond.

Daarmee worden dit jaar in Westland forse stappen gezet naar verduurzaming. Bij de ontwikkeling treedt een consortium van banken op als financiers.

Vijftig glastuinbouwbedrijven

Aardwarmte Polanen is een samenwerking tussen warmtecoöperatie Polanen en HVC. De warmtecoöperatie Polanen bestaat uit 50 glastuinbouwbedrijven. Zij liggen in een driehoek vanaf de Madeweg in Monster tot aan de Julianaweg in ‘s-Gravenzande en de grote Achterweg in Naaldwijk.

Warmtenetwerk

Er komt voor de 50 bedrijven een uitgebreid (aard)warmtenet in Monster. Dat wordt aangelegd door Warmte Netwerk Westland, met deels middelen uit de Kansen voor West-subsidie. Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstad-provincies waaronder Zuid-Holland en de vier grote steden. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin