Doorgaan naar artikel

Aardbeienprijzen veren iets terug

De aardbeien bij Dirk kosten €2,95 per 400 gram. - foto: Ton van der Scheer premium

De aardbeien bij Dirk kosten €2,95 per 400 gram. - foto: Ton van der Scheer

Aardbeientelers kunnen iets geruster het weekend in. Na bijna twee weken van dalende telersprijzen lijkt van enig herstel sprake.

Ondanks nog altijd grote aanvoer van aardbeien voor de klok van Veiling Hoogstraten zijn de prijzen daar gisteren en vandaag weer wat in de voor de telers goede kant op gegaan. De grootste sortering Elsanta STB500/2AEG noteerde weer een hoogste prijs van € 1,63 en Sonata STB500/2AEG wist vanmorgen een hoogste klokprijs van € 1,88 te halen.

De gemiddelde klokprijzen voor beide sorteringen lagen sinds vorige week woensdag onder de € 1,50 en soms zelf maar net boven de euro. De prijsgrafiek van 2022 vertoont een volledig ander beeld dan die van vorig jaar. Toen was het de prijsvorming in het voorjaar matig en werd het in juli en augustus beter. Dit jaar was het vooral in juni en begin juli prima. De lijnen in de grafiek kruisen elkaar op 15 juli.

Ook enig herstel bij Greenery

Voor de klok van The Greenery is een soortgelijke ontwikkeling te zien. De grootste sortering voor de klok is die van aardbei Arabella. De prijzen voor deze smaakaardbei waren tot half juli op een mooi niveau om daarna weg te zakken. Ze begonnen de week maandag nog op een derde van de prijs van twee weken geleden om vervolgens weer omhoog te kruipen.

Supers bieden aan

De supermarkten proberen de grotere volumes aardbeien na het warme weer van vorige week met aanbiedingen weg te werken. Zowel Jumbo als Plus bieden twee bakjes van 400 gram aan voor € 5. In Engeland gaat dat nog wat rigoureuzer met een aanbieding door retailer Tescovan 1 kilo voor 4 Engelse Pond, wat bij de huidige wisselkoers neerkomt op € 4,76.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin