Aardbeienprijzen in de lift

01-07 | |
Aardbeienweek op de Floriade. - Foto: Ton van der Scheer
Aardbeienweek op de Floriade. - Foto: Ton van der Scheer

De aardbeienprijzen lijken deze week de weg omhoog te hebben gevonden.

De prijsvorming op de aardbeienmarkt is dit seizoen tot op heden stroef te noemen. De afgelopen maanden moesten supermarkten al veelvuldig hun toevlucht nemen tot aanbiedingen om toch nog voldoende volume weg te kunnen zetten.

Bij de start van het traditionele aardbeienseizoen – min of meer samenvallend met het Engelse tennistoernooi Wimbledon waar behalve tennis op gras ook het eten van aardbeien met room hoogtij viert – lijkt de opwaartse lijn echter definitief te zijn gevonden.

Flink omhoog

Op dé Belgische aardbeienveiling Hoogstraten gaan de prijzen voor de grootste sorteringen deze week flink omhoog. In de maanden mei en juni was er halverwege ook al een mooie opleving, maar meestal bewogen de prijzen een stukje boven, maar vaak ook flink ónder de € 2. Gisteren noteerden de grootste sorteringen van Elsanta en Sonsation € 3,43 en € 3,66 voor 500 gram. En vandaag is die lijn omhoog nog een stukje doorgezet.

Ook voor de klok van The Greenery gingen vandaag de prijzen van de aardbeien omhoog. Zowel de Elsanta’s als de Arabella’s uit de kas doorbraken ruimschoots de barrière van € 3.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer