‘Aardbeien maken vrolijk’

06-06 | |
van Gurp
Henny van Gurp netwerkcoördinator zachtfruit en programma-manager Kennis in je Kas bij Glastuinbouw Nederland
Foto: Canva
Foto: Canva

In de afgelopen periode werd ik een paar keer aangesproken met de opmerking: “Denk jij wel aan de balans tussen werk en privé?”

Ik mompel dan altijd snel iets terug in de trant van: “Ik kom van een tuinbouwbedrijf en ben geen 9 tot 5 mentaliteit gewend.” Waarop ik dan weer het antwoord krijg: “Nee, dat bedoel ik deze keer niet. Je bent altijd over je vak bezig. Ook in de weekenden vertel je met trots aan kennissen en willekeurige mensen die je tegenkomt over die zachtfruitsector waar je voor werkt.”

En daar wil ik het nu eens over hebben: de trots en passie van onze sector! Want hebben jullie wel eens mensen ontmoet die slechte zin krijgen van aardbeien, bramen of frambozen? Nou, ik niet. En ja, ik vertel met enthousiasme aan mensen die wat verder van onze sector afstaan over de inspanningen die onze ondernemers verrichten om een heerlijk en duurzaam geteeld product op de markt te brengen. Daarbij word ik met regelmaat geweldig goed ondersteund door onze zachtfruittelers.

Neem nou de folder van ALDI die wekelijks bij veel mensen op de huiskamertafel belandt. Daarin een paginagroot verhaal met als titel: ‘Vrolijkheid is wat de aardbei uniek maakt’. Vervolgens een mooi interview met Jan van Genderen. Nou, dan kan ik het niet nalaten om aan de mensen te vertellen wie deze ondernemer is en dat ik met veel van dergelijke ondernemers mag samenwerken. Want de sector maakt me vrolijk!

Week van de aardbei

Dat mogen we ook aan een breed publiek vertellen in ‘The Green House’ op de Floriade in Almere. Dat is dé plek waar de Nederlandse glastuinbouw zich op de Floriade Expo 2022 in de breedste zin van het woord presenteert. Natuurlijk staat daar in de kas ook een aardbeiengewas. Met van 20 tot en met 26 juni de ‘Week van de aardbei’, waarbij het assortiment en ‘De lekkerste aardbei van NL’ gepresenteerd worden.

Maar gelukkig hoef je voor lekkere aardbeien niet speciaal naar de Floriade. Onze sector presenteert zich in veel dorpen met vers-automaten op het bedrijfserf en onze aardbeien liggen te pronken in het winkelschap. Kortom, mag ook ik met trots ambassadeur zijn? Uiteraard naast onze telers die in mijn ogen de echte ambassadeurs zijn.

Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer