Doorgaan naar artikel

Aardbei symbool van stadslandbouw Amsterdam

Een goede aardbei die de smaak van Amsterdam vertegenwoordigt, moet het symbool worden van de stadslandbouw in de hoofdstad. Dat is een van de ideeën geopperd door de Urban Agriculture Summit op een conferentie over stadslandbouw.

Dat meldt Het Parool. De Amsterdamse Innovatie Motor hield die bijeenkomst samen met Philips en Deloitte over het wintgevender maken van voedselproductie in de stad en de lijnen tussen boer en consumenten te verkorten.

De aanwezigen, ondernemers, distributeurs, techneuten en investeerders uit Amsterdam en het Westland kwamen met drie toekomstplannen voor de stadslandbouw. Naast de aardbei als symbool, kan kleding gemaakt worden van brandnetels en het Amsterdam Food Center moet een marktplaats worden voor in de stad verbouwd voedsel, schrijft de Amsterdamse krant.

De aardbei kan geteeld worden onder led-licht in leegstaande kantoorpanden. Het onkruid brandnetel kan winstgevend zijn als de vezels ervan gebruikt wordt voor kleding. De markthal van het Food Center Amsterdam in de Jan van Galenstraat moet weer een echte marktplaats voor lokaal voedsel worden. Groente en fruit kunnen worden verbouwd in kassen en moestuinen op het markthalterrein.

Bron: Boerderij

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin