Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Aardbei Glas

'Net zo veel licht als een jaar geleden'

‘Net zo veel licht als een jaar geleden’

Het was op 3 maart nog niet helemaal duidelijk wanneer Frans van den Bighelaar in Uden zou beginnen met de pluk van zijn eerste doorteeltaardbeien: of op de dinsdag na Pasen, of op de zaterdag voor Pasen. Wel zeker is dat zijn tweede afdeling een dag of vijf na de eerste afdeling in productie gaat komen. “Dat is altijd zo. Die tweede afdeling ligt in een oudere kas, de stookcapaciteit is daar wat lager, en daar ligt nog geschoven glas. Het glas in de vroegste afdeling is wel helemaal dicht, die kas is wat nieuwer.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers