Doorgaan naar artikel

Aardbei Glas

‘In Nederland kunnen ze een voorbeeld nemen aan Delhaize.’

Marcel Dings van Dings Aardbeien-Brookberries in Belfeld zat anderhalve week geleden even in de komkommers, met onder anderen aardbeiencollega Jan Robben. “Vanuit de telers achter het initiatief hollandseaardbeien.nl was het idee geboren om de komkommercollega’s te ondersteunen, met het uitdelen van komkommersmoothies ‘KomOp!’.  We zijn daarmee in Venlo aan de gang geweest.”

Initiatieven
Verder kruipt er in deze periode wat meer tijd in de site, die is opgezet om Hollandse aardbeien te promoten. “Gisteravond (28 juni) hebben we met alle initiatiefnemers aan tafel gezeten. Dat was voor het eerste dat we dat zo deden, want tot nu toe verliepen de contacten vooral via Twitter. We zijn inmiddels met een tiental telers, en worden hierbij ondersteund  door Marill Ooms van Imagro en Ernst-Jan Bos van Demand Agro Marketing. We zijn bezig geweest met de strategie voor de komende maanden, met een doorkijk naar het volgende seizoen. Iedereen is erg enthousiast, we zijn allemaal al op de een of andere manier al intensief bezig met de consument, waaronder huisverkoop. Op de site krijgen we nu gemiddeld vijfhonderd unieke bezoekers per maand, en daarnaast proberen we de consument via Twitter op te zoeken met ‘@aardbeiweetjes’. Daar willen we nog actiever in worden, waarbij wel duidelijk is dat je met die consument heel basaal moet communiceren. Dat is heel anders dan wanneer je in gesprek bent met vakgenoten.

Delhaize
Eén van de doelstellingen is dat supermarkten in het voorjaar  eerder overstappen op Nederlandse aardbeien, doordat de consument hiernaar gaat vragen. Wat dat betreft kan men een voorbeeld nemen aan Delhaize, daar liggen begin april al Belgische aardbeien. Ze hebben er duidelijk meer de focus op het eigen product dan bijvoorbeeld in Nederland bij die ene grote keten met meer dan 40 procent marktaandeel voor zachtfruit.”

Nieuwe teelt
De eigen productie is sinds 3 juni over en uit, met het afronden van de doorteelt. “De planten zijn uit de kas, we gaan over enkele weken beginnen met het vullen van de bakken voor de volgende teelt.” De opkweek van de trayplanten is uitbesteed aan Janssen Agro Plant, de buurman van ‘Brookberries’. Wij houden hierbij mede de regie over de opkweekstrategie, en dat loopt prima zo.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Joost Stallen

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin