Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Aangieten tegen Pythium effectief’

De derde komkommerteelt bij Albert Kosdi in het Gelderse Oosterhout is goed door de periode met hete dagen heen gekomen. "Nu scherm ik helemaal niet meer. Wel gaan de daksproeiers nog aan als de kastemperatuur boven de 27 graden komt."
'Aangieten tegen Pythium effectief'

'Aangieten tegen Pythium effectief'

De derde komkommerteelt bij Albert Kosdi in het Gelderse Oosterhout is goed door de periode met hete dagen heen gekomen. “Nu scherm ik helemaal niet meer. Wel gaan de daksproeiers nog aan als de kastemperatuur boven de 27 graden komt.”

Nu de nachten toch wat af beginnen te koelen en langer worden, zorgt Kosdi dat de temperatuur – na een nacht op 18 graden Celsius – bij zonop weer op 20 graden zit. “Ik wil niet te diep gaan met de nachttemperatuur, omdat het anders snel te vochtig wordt in de kas. Met de etmaaltemperatuur wil ik ook goed in de 21 graden blijven.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers