Home

Nieuws

‘Werkgevers registreer u bij Stichting PAWW’

Wie zich niet registreert bij SPAWW, krijgt nota’s op basis van schattingen van personeelsaantal.

Sinds 2019 is Private Aanvulling WW (PAWW) verplicht in de tuinbouw. Sinds 1 januari 2019 moeten werkgevers in de tuinbouw zich dan ook registreren bij Stichting PAWW (SPAWW). Werkgevers hebben hierover eind december 2018 van SPAWW een brief ontvangen met instructie.

Werkgevers die zich nog niet geregistreerd hebben bij SPAWW, zijn onlangs aangeschreven of krijgen hierover binnenkort bericht. Het is belangrijk dat u zich als werkgever registreert bij SPAWW. Wanneer zij geen aanmelding van u ontvangen, zullen zij over enige tijd nota’s gaan sturen op basis van een schatting van het aantal personeelsleden in uw bedrijf. Heeft u een brief van de stichting ontvangen, maar geen personeel (meer) in dienst? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de stichting via het contactformulier op hun website.

WW aanvullen naar 38 maanden

Werkgevers in de tuinbouw zijn met ingang van 1 januari van dit jaar verplicht bij werknemers 0,3% PAWW-premie in te houden. Deze premie dient te worden afgedragen aan Stichting PAWW en daarvoor is registratie noodzakelijk. Per 1 januari 2016 is de maximale duur van de WW-uitkering geleidelijk teruggebracht van 38 naar 24 maanden. Door middel van deze private uitkering, de PAWW, wordt de maximale periode WW weer verlengd naar 38 maanden. Werknemers kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor deze private uitkering als hun WW-uitkering na 24 maanden eindigt. Meer informatie over de PAWW en hoe u zich kunt registreren, leest u op www.werkgeverslijn.nl/paww.

Of registreer je om te kunnen reageren.