Home

Nieuws

Supermarkten breiden biologisch assortiment uit

Ketens als Aldi en Plus werken aan uitbreiding van het biologische assortiment. Dat doen zij onder druk van milieu-organisaties.

Zo komt Aldi met drie soorten biologische diepvriesgroente. Aangezien het vriesvak in de winkels niet groter wordt, lijkt het om vervanging van gangbaar product te gaan. De keten verkoopt 750 gram spinazie, broccoli en rode kool voor € 1,89.

Plus verdubbelt assortiment

Plus gaat dit jaar zijn biologisch assortiment verdubbelen. Ook worden alle bio-producten voorzien van een nieuwe verpakking. Volgens Plus zijn de bio-producten niet duurder dan de reguliere varianten. Bio+ producten hebben over het algemeen dezelfde prijs als A-merkproducten of zijn zelfs iets goedkoper, stelt de supermarktketen. De verdubbeling betekent dat de Plus-klant in 2017 kan kiezen uit meer dan 1.500 biologische artikelen.

Ranglijst Greenpeace

Greenpeace plaatste in 2016 de supermarkten in een ranglijst op basis van criteria als het bannen van ‘schadelijke middelen’, het aandeel biologisch of Milieukeur en betrokkenheid bij pilotprojecten. Van de gangbare supermarktketens zijn de Superunie-leden achterlopers, constateert Greenpeace. Plus, Lidl, Albert Heijn en Jumbo scoorden allemaal een vier op die lijst. Albert Heijn had van de gangbare partijen – volgens eigen opgave – vorig jaar wel het hoogste aandeel biologische groente en fruit (5,5% tegen Jumbo 4,0%, Plus 3,2% en Aldi 2,95%).

Of registreer je om te kunnen reageren.