Home

Nieuws

Rechter: groenteverkoop tuin particulier mag

De Raad van State verbiedt een particulier niet om groente te verkopen uit zijn moestuin.

Een omwonende wilde de verkoop verbieden vanwege overlast van klanten die parkeren. Zij deponeren geld voor de producten in een potje. De verkoop zou een professioneel karakter hebben, stelde de eiser die daarvoor keek naar de kilo en oppervlakte van de tuin van 650 vierkante meter. De rechter oordeelde dat de verkoop een beperkt karakter heeft, dat de teelt niet met machines plaatsvindt, waardoor de tuinder een hobbytuinder moet zijn en beperkte verkoop zonder vergunning is toegestaan.

Volgens de eiser kon het aantal klanten oplopen tot tien per dag, en verkoopt de tuinder ook producten van derden, maar de rechtbank acht dat niet bewezen. De hobbytuinder mag daarmee doorgaan met verkoop om daarmee de kosten van zijn moestuin terug te verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.