Home

Nieuws

Ronde tafel duurzame import

Staatssecretaris Liliane Ploumen van buitenlandse handel organiseert dit jaar een ronde tafelbijeenkomst om met partijen als supermarkten te praten over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ze wil met de uitkomsten een visie op dat onderwerp ontwikkelen op ketenverantwoordelijkheid en verduurzaming van het assortiment.

Ploumen heeft daarmee het stokje overgenomen van Bleker (oud-staatssecretaris van Economische Zaken) die ook al met de supermarkten sprak over hun rol hierin.  Bleker trok de conclusie dat er al een groot aantal initiatieven is die leiden tot verduurzaming van producten in supermarkten, bijvoorbeeld convenanten op het vlak van cacao, soja en palmolie, het project van het Initiatief Duurzame Handel waarin alle grote supermarkten zich inzetten voor duurzame inkoop van groente en fruit, het Platform Verduurzaming Voedsel, de convenanten tot markt-ontwikkeling van Dierlijke Producten en van de Biologische Landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.