weblog

2 reacties

Olympische spelen misser

Het is week 31. De Olympische spelen zijn in volle gang en overheersen het nieuws. Iedere medaille wordt uitgebreid gevierd, iedere teleurstelling uitgebreid besproken.

Nederland 1 laat de hele dag allerlei sporten zien waarvan ik soms niet eens wist dat ze bestonden. Lopend schijf 10 meter schieten? Ik zie zelf uit naar de paardenonderdelen, waar we bijna verzekerd zijn van een medaille. Maar goed, dat dachten we van enkele andere disciplines ook.

Gelukkig hebben wij, arme bloemenkwekers, in deze week een beetje afleiding voordat we gaan slapen. Anders lagen we vast wakker van de zorgen. De prijzen zijn namelijk al weken slecht en lijken zelfs op dit moment eerder slechter dan beter te worden. Enorme aantallen mooie bloemen worden doorgedraaid. Ook op de bedrijven zelf gaat er al veel op de porriehoop. Met zulke prijzen heeft het geen zin om een lichtere kwaliteit te veilen. Het is een vervelende tijd.

Dan zie ik bij de prijsuitreikingen in  Londen hoe het dus echt niet moet. Behalve een medaille krijgen de prijswinnaars namelijk een bosje bloemen. Een piepklein, stijf bij elkaar gebonden rotbosje van 5 rozen en nog wat anders. Geen groen, geen bloemen, niks geen mooie royale bos waar de winnaars blij mee kunnen zwaaien. Wat kun je met zo’n klein boeketje? In ieder geval niet wereldwijd reclame maken voor het mooiste cadeau dat wij kennen. Wat een gemiste kans!

Laatste reacties

 • no-profile-image

  B.Otten

  Ja ik zag het ook bij een prijsuitreiking.
  Henk Grol, judoka, kreeg ook zo,n tuiltje.Hij schaamde zich want hij verstopte het bosje achter zijn rug
  Waarschijnlijk was zijn opa ooit bloementeler.
  En die hield dus ook van grote bouquetten.
  Maar mischien is het wel not done zo,n grote struik, elders in de wereld.
  Ik gaf mijn vrouw vandaag, een nog kleiner tuiltje lathyrus uit eigen tuin.
  Ze was er heel blij mee.
  Zonder medaille

 • no-profile-image

  Johanna

  <>
  klik op deze link en lees meer over de symbolische achtergrond van de boeketjes zoals de engelse bloemist het heeft bedoeld.
  Ik bekijk de kleine olympische boeketjes nu toch met andere ogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.