Fruit

Nieuws

Eerste frambozen belichtingsproef oogstrijp

Op het Improvement Centre van Delphy in Bleiswijk zijn afgelopen week de eerste frambozen geplukt in proef met ledbelichting. Het onderzoek, gericht op de vervroeging en verhoging van de productie bij braam en framboos, startte afgelopen 20 november.

Na de verrassend vroege pluk van de eerste frambozen op 1 februari, volgen over drie weken de eerste bramen, verwachten onderzoeker Lisanne Helmus en Delphy-deskundige Willem van Eldik.


  • Foto: Delphy

    Foto: Delphy

  • Foto: Roel Dijkstra

    Foto: Roel Dijkstra

De beide teelten zijn goed aan de bloei, met flink groeiende vruchten. Het is dus mogelijk is om in februari frambozen van Nederlandse bodem met goede kwaliteit te oogsten, zo wordt geconcludeerd. De komende weken worden de resultaten van dit nieuwe teeltconcept verder uitgewerkt.

In printuitgave nr. 3 van Groenten & Fruit (2 februari 2018) staat een uitgebreid artikel over de teeltproef op het Improvement Centre van Delphy.

Of registreer je om te kunnen reageren.