Doorgaan naar artikel

Groen licht RVO SIG&F-gelden bij deel afzetpartijen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een eerste groep afzetorganisaties groen licht gegeven voor uitvoering van programma’s met EU-gelden (SIG&F). Dat gaat ook om geld voor het teeltprogramma 100% groen.

Zowel The Greenery, Oxin Growers en ZON hebben een besluit ontvangen van RVO. Zelf zegt RVO niet alle besluiten al te hebben opgestuurd. Het was vooraf bekend dat niet alle afzetorganisaties dezelfde dag een besluit ontvangen. De subsidie-aanvragen zijn gerelateerd aan de telersomzet en lopen in de miljoenen.

The Greenery kwam zelf met het bericht naar buiten dat de afzetorganisatie na enkele jaren opnieuw Europese steun ontvangt. Hoeveel steun de afzetorganisatie ontvangt, is niet duidelijk. De afzetorganisatie zet de middelen in voor projecten rond ‘innovatieve, datagedreven en duurzame teelt van groente en fruit en de vermarkting van haar producten’. The Greenery koos er met haar programma voor om sterker te staan op de dynamische en concurrentiegevoelige AGF-markt.

Chemie-vrij telen

Groenten & Fruit vroeg ook bij ZON en Oxin Growers of het besluit van RVO binnen is. Voor beide afzetorganisaties is dat het geval. Andere afzetorganisaties hebben mogelijk ook al een besluit of wachten daar nog op. RVO zegt dat een eerste groep afzetorganisaties een besluit heeft ontvangen. Andere volgen komende week of over twee weken. Die volgorde bij besluiten zegt niet iets over kansen op goedkeuring. Wel zegt het mogelijk iets over het nasturen van informatie op de aanvraag.

Vijf afzetorganisaties hebben ook voor een gezamenlijk project gelden aangevraagd. Bij ZON en Oxin Growers is in ieder geval ook goedkeuring voor het gezamenlijke project ontvangen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin