Doorgaan naar artikel

‘7,4 procent volume onder duurzaamheidslabel’

Met de uitreiking van vier nieuwe duurzaamheidspredikaten Nature Counts aan Cofortaleden heeft de coöperatie inmiddels 7,4 procent van het volume van de Nederlandse telers erkend als vooruitstrevend duurzaam.

Vrijdag kreeg ook komkommer- en tomatenteler Bonny uit Gran Canaria het predikaat omdat het geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen. Een ontziltinginstallatie wordt door windenergie aangedreven, waardoor irrigatie geen drink- of grondwater verspild, stelt de afzetorganisatie. Ook Westende fruit, één van de grootste fruittelers van Nederland, krijgt het predicaat vanwege het hergebruik van warmte en de risico’s die het bedrijf liep bij de introductie van nieuwe perenrassen. Met name bij de teelt van Sweet Sensation is het bedrijf lang voorloper geweest.

Ook teeltbedrijf Oirschot Organisc en kwekerij Gerichhausen uit Huissen krijgen het predicaat voor achtereenvolgens samenwerking in de mineraalhuishouding met een geitenhouderij en het werk dat Gerichhausen doet op gebied van weerbaar telen. Daarmee neemt het middelengebruik sterk af.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin