Doorgaan naar artikel

Geen hinder uitval P&O-veerdienst bij groente-export

Exportbedrijven in groenten en fruit kunnen de huidige lage volumes nog zonder problemen uitvoeren naar Engeland, ondanks het uitvallen van P&O-veerdiensten.

Dat zegt GroentenFruit Huis na raadpleging van een aantal van haar leden. De verwachting bestaat dat de diensten van P&O vanuit Rotterdam naar Hull, vanuit IJmuiden naar Newcastle en vanuit Calais naar Dover nog een week uit de vaart zijn. Oorzaak is een arbeidsconflict nadat het moederbedrijf van P&O Ferries 800 personeelsleden had vervangen. De Britse overheid wil opheldering, terwijl inspectiediensten onderzoek doen naar de veiligheid van de P&O-boten.

Ook Best Fresh Group, één van de leden van GroentenFruit Huis, heeft nog geen hinder van de uitval. De boekingen via Stenaline in Hoek van Holland blijven staan. Van meer wachttijden of prijsverhoging is geen sprake.

Wachttijd Kanaaltunnel gevolg van uitval

Dat er vrijdag 18 maart meer wachttijd ontstond voor de Kanaaltunnel in Calais, is wel het gevolg van de uitval. De exporteur zit er ‘kort op’ om te kunnen schakelen als de volumes de komende weken en maanden oplopen wanneer het Nederlandse seizoen begint.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin