450 bunder pachtgrond in de etalage

24-08-2015 | Laatste update op 01-08 | |
450 bunder pachtgrond in de etalage

€20 miljoen. Dat is de verwachte opbrengst van 450 hectare akkerbouwland in Zeeuws-Vlaanderen.

Huidige eigenaar, het Openbaar Centrum Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in het Belgische Gent, gaat het bij inschrijving verkopen.

Huidige rentmeester Hendrik van Hoeve van Van Hoeve Makelaars is betrokken bij de verkoop. “Het zijn allemaal goede akkerbouwpercelen”, laat hij weten. Het OCMW verkoopt de percelen, omdat het beheer van landbouwgrond volgens Van Hoeve niet meer valt onder hun core business. De instelling richt zich in België op de sociaal zwakkeren en bouwt woningen en bijvoorbeeld ziekenhuizen. Eerder heeft het OCMW ook al agrarisch vastgoed in het zuidelijkste deel van de provincie Zeeland verkocht.

Eén koper gezocht

De akkerbouwpercelen zijn allemaal regulier verpacht en liggen verspreid in de omgeving van Aardenburg, Axel, Hontenisse, Hulst, Terneuzen en Sas van Gent. Van Hoeve: “Het OCMW zoekt één veilige verpachter voor de 450 hectare. Het wordt dus als één pakket verkocht.” Volgens de rentmeester is er veel belangstelling en hebben zich inmiddels al zo’n tien serieuze partijen interesse getoond. Van Hoeve: “Uit België hebben een aantal hele sterke partijen zich gemeld.”

€45.000 per hectare

Het OCMW verwacht met de verkoop zo’n €20 miljoen binnen te halen. Dat is bijna €45.000 per hectare. Wie interesse heeft kan de inschrijving inleveren bij Axent Notarissen in Terneuzen (Zld.). Dit kan nog tot en met 28 september.

ter Horst
Martijn ter Horst redacteur


Beheer