Doorgaan naar artikel

‘4,5 miljoen Engelsen erbij in 2021’

Image

De Engelse markt biedt grote kansen voor boeren en tuinders. De bevolking groeit tot 2021 in alleen Engeland al met 4,5 miljoen. “Dat is vier keer de stad Birmingham om te voeden”, zegt topman Philip Clarke van supermarktketen Tesco.

Nu telt het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) 63 miljoen inwoners. Hij deed vrijdag de openingsspeech van de jaarlijkse conferentie van de Britse boer- en tuindersorganisatie NFU.

Kendall herhaalde daar dat Tesco naar een kortere leveranciersstructuur wil met meer contracten met boeren en tuinders. Hij bood op het congres Britse producenten een contractuur van twee jaar aan; ‘voor iedereen die dat wil’.  Na het paardenvleesschandaal houdt Tesco de leveranciersketen onder de loep. Ook voor groente en fruit wil Tesco wijzigingen in de keten. Na werkgroepen zuivel en vlees komt er ook één voor groente en fruit. Tesco zal verder een directeur landbouw aanstellen en een commissie instellen die zelf de relatie met leveranciers zal monitoren. Kendall stelde bij de opening van het NFU-congres dat supermarkten niet altijd constructief met primaire producenten heeft gewerkt, maar beloofde beterschap.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin