Doorgaan naar artikel

3 nieuwe plekken voor Westlandse plukkersflats

De gemeente Westland heeft 3 nieuwe locaties bekendgemaakt, waar in totaal bijna 700 bedden voor arbeidsmigranten gerealiseerd kunnen worden.

Het gaat om 2 locaties in Naaldwijk en 1 in Poeldijk. Elsenbosch tussen Naaldijk en Honselersdijk is een nieuw te ontwikkelen gebied langs de burgemeester Elsenweg tegenover de woonboulevard. Hier is door Homeflex een plan uitgewerkt voor 300 bedden. De tweede locatie is de oude renbaan op de hoek van de Lange Broekweg en de Burgemeester Elsenweg. Daar hebben 2 uitzenders, Blue groep en Jobcenter Haaglanden, een plan gemaakt voor 290 bedden. De derde mogelijke woonlocatie voor arbeidsmigranten is een al bestaand pand op de Arckelweg 30. Daar heeft uitzender Watch Out het initiatief genomen voor een verbouwing tot 86 bedden.

Omwonenden informeren

De initiatiefnemers van de 3 locaties organiseren binnenkort informatiebijeenkomsten voor omwonenden en belanghebbenden, waar informatie wordt gegeven en vragen worden beantwoord over de bouw, het beheer en het gebruik van de locatie. Daarna worden de plannen definitief gemaakt en door de initiatiefnemers bij de gemeente ingediend voor een omgevingsvergunning.

Meer dan 100 bedden extra

Deze week werd ook al duidelijk dat er een meerderheid is in de gemeenteraad vóór een tweede Polenhotel in Maasdijk. Daarmee zou het aantal extra bedden voor Polen en andere seizoenarbeiders op ongeveer 1.000 uitkomen, de helft van de taakstelling die de gemeente zichzelf heeft opgelegd. In Maasdijk en in Wateringen zijn nu al 2 plukkersflats, voornamelijk bewoond door Polen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin