Doorgaan naar artikel

‘Net weer begonnen met snijden van eerste vruchten’

Arthur van Geest in Tinte is begin week 17 de laatste planten aan het indraaien en de koppen aan het vastzetten, van de 6 en 13 april geplante Greenfit. Er is tussengeplant, waarbij de jonge planten 10 dagen tussen het oude gewas hebben gestaan. Hij gaat een rank op drie bladeren toppen, en de ander iets langer op 6 bladeren om er een beetje verschil tussen te maken.
Hij is net begonnen met snijden. Op het vijfde blad is de eerste stamvrucht aangehouden. Hij houdt er ongeveer 13 aan.

Tegenlucht dichter
De voornacht staat ingesteld op 18 graden Celsius, gevolgd door een nanacht van 19 graden. Overdag stookt hij 20,5 tot 21 graden Celsius. Met het warme weer wordt flink gelucht. Aan het eind van de middag mag het tegenlucht wel iets zakken, om te proberen wat meer vocht in de kas te houden.
De planten vragen behoorlijk water met het zonnige weer. Ze krijgen 3,8 EC mee, waar een punt af mag op licht. Het nog niet helemaal volgroeide gewas krijgt zo’n 7 liter water per dag.

Spint
Hier en daar is een beetje spint te zien. Op enkele plekken is ter correctie met Floramite gespoten. Hij staat verder op het punt om swirskii uit te zetten. “Dat is nog niet gebeurd. En er zal met deze luchtstanden ook best een tripsje naar binnen waaien.”

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin