Doorgaan naar artikel

150 vacatures voor werkzoekers in het Westland

Naar verwachting zijn er op korte termijn 150 vactures beschikbaar in het Westland voor werkzoekenden uit de regio Rijnmond en Haaglanden.

Dat meldt het Werkplein Westland, dat optreedt als bemiddelaar tussen werkgevers in het Westland en de werknemers die via uitzendbureaus bij tuinders geplaatst moeten gaan worden. Maandag kwam de eerste selectie van gegadigden bij elkaar voor een informatiebijeenkomst in Poeldijk.

Bestuurslid van het Werkplein, Desiree van Yperen, denkt dat het mogelijk moet zijn om uit deze pool 150 geschikte kandidaten voor het werk te vinden die ook daadwerkelijk in het Westland aan de slag kunnen gaan.

Uit een eerste inventarisatie onder werkgevers zouden 150 tuinbouwondernemers zich bereid hebben verklaard mee te werken aan de proef, waarbij geprobeerd wordt om werkzoekenden stapsgewijs kennis te laten maken met het werk in de tuinbouw.

Tuinbouwondernemers zijn enigszins sceptisch, erkent Van Yperen.  “We kampen met een imagoprobleem. Enerzijds denken werknemers dat werken in de tuinbouw vies en zwaar werk is, anderzijds vragen werkgevers zich af waarom deze werkzoekers nooit eerder in de tuinbouw gesolliciteerd hebben.” Van Yperen hoopt met het project die impasse te doorbreken.

Na een informatiebijeenkomst zal er volgende week kennis gemaakt worden met de diverse bedrijven. Daarna wordt gekeken of het mogelijk is om een proefplaatsing te doen. Blijkt de samenwerking na een maand succesvol, dan wordt een werknemer via het uitzendbureau ook daadwerkelijk geplaatst.
Vooralsnog wordt er vooral gekeken naar productiemedewerkers, maar Van Yperen sluit niet uit dat er op termijn ook functies beschikbaar zullen komen in het middenkader.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Bekijk meer

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin