15 maanden cel voor mensensmokkel in AGF-transport

23-11-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

2 Poolse chauffeurs moeten 15 maanden de cel in voor mensensmokkel in 2017 in vrachtwagens met groente en fruit naar Engeland.

Dat blijkt uit 2 uitspraken door de Rechtbank Rotterdam. In 2017 reden de 2 vrachtwagens van hetzelfde bedrijf in Hoek van Holland een boot van Stena Line op. De chauffeurs werden daar aangehouden. Uit de uitspraak blijkt dat de vrachtwagens internationaal reden en eerder in Duitsland stopten en een Pools kenteken voerden.

Bij de veroordeling speelt een video-opname een rol, waarin de 2 vrachtwagens in Rotterdam zeer dicht achter elkaar geparkeerd staan en een auto langsrijdt die eerder bij een McDonalds-vestiging werd gesignaleerd met de 5 vreemdelingen.

Straf

De Poolse mannen stellen niet geweten te hebben van de Albanese mannen in de vrachtwagen, maar aan de tachograaf is af te lezen dat de vrachtwagen in 1 reis naar Hoek van Holland is gereden. De Albanese mannen kunnen niet onderweg in de lading gekropen zijn. Zij zaten tussen pallets in éen van de vrachtwagens en moesten vooraf hun telefoon afgeven. De straf van 15 maanden is verkort door de lange duur van het proces (4 jaar).

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer