Doorgaan naar artikel

13 procent kiest voor Pool vanwege kosten

Circa 13 procent van de glastuinders zegt voor Poolse arbeidsmigranten te kiezen in verband met de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Holland Contracting.

Gevraagd naar de beslissingsfactoren om Polen in dienst te nemen stelt 87 procent dat de motivatie van de Poolse werknemers de belangrijkste reden is. Holland Contracting is zelf bemiddelaar van Pools personeel; het onderzoek is daarmee niet onafhankelijk uitgevoerd.

Het geeft met dertig onderzochte tuinders wel een indicatie over beweegredenen van opdrachtgevers. Tuinders geven de voorkeur aan buitenlandse arbeidsimmigranten boven langdurig werklozen. Ruim een derde van de tuinders noemt daar arbeidsmentaliteit als argument. Andere factoren die meespelen zijn de productiviteit (21 procent), de flexibiliteit (21procent) en de betrouwbaarheid (21 procent).
 
De overheid stimuleert langdurig werklozen om in de tuinbouw te gaan werken. Hierdoor wordt verwacht dat een deel van deze groep uitkeringsgerechtigden een baan zal vinden in de tuinbouwsector.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin