Doorgaan naar artikel

‘1 op 15 producten in winkel is ondermaats’

1 op de 15 groente- en fruitproducten in Nederlandse winkels is op kwaliteitsgebied ondermaats. Dit betrof vooral mandarijnen en tomaten. Dat stelt de Consumentenbond na een onderzoek van 600 monsters. De bond publiceert dat in de Consumentengids. Hoe de criteria precies geformuleerd zijn, is echter niet duidelijk.

Van de producten kreeg 54 procent een goede of zeer goede beoordeling van de bond. Lidl scoorde op gebied van groente en fruit het beste in de prijs-kwaliteitverhouding. 

Toch is er moeilijk één lijn te ontdekken. “Wie van alle soorten de crème de la crème wil, moet stad en land aflopen en bij veel verschillende winkels iets kopen. Uit ons onderzoek blijkt dat geen enkele winkel over de gehele linie met kop en schouders boven de rest uitsteekt”, stelt de bond.

Plus heeft de mooiste groente, bij C1000 smaken ze het best, maar gemiddeld zijn er geen grote verschillen. De laagste scores liggen op rapportcijfers 6,4 (onder andere de smaak van groente bij AH Puur & Eerlijk). Groenten van  Dirk van den Broek scoorden een 6,5 op smaak. Plus scoort met het uiterlijk van haar producten een 7,4.

De Consumentenbond doet ook koopadvies. Zo prijst de bond niet de paprika aan van Albert Heijn en komkommer bij Dirk van den Broek. Ook de broccoli bij Aldi wordt niet aanbevolen. Rode paprika koop je het beste bij C1000 en Plus, stelt de bond.

Albert Heijn is in het onderzoek wel bijna 30 procent duurder dan Aldi, Lidl en Dirk van den Broek.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin