Doorgaan naar artikel

Zeer rustige peenmarkt met iets hogere prijzen

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

Het is heel rustig op de peenmarkt. De week tussen de feestdagen was het ook heel rustig, omdat de vrije dagen voornamelijk in het weekend vielen.

De beurs in Emmeloord verhoogt in de eerste week van januari de B-peennotering met 50 cent naar € 28 tot € 32 per 100 kilo. De meeste zaken die worden gedaan zijn partijen die voor kistprijzen weggaan.

In januari leveren voor € 200 per kist met zo’n 600 kilo peen maakt dat de notering in Emmeloord aan de bovenkant op € 32 uitkomt. Partijen met gebreken gaan voor lagere prijzen de deur uit. Ringrot komt best wel voor in verschillende partijen. Er is wel een bestemming voor, maar er gaat meer tijd inzitten om de peen te verwerken.

Handel in peen te rustig

Spoelerijen draaien bij het huidige hoge prijsniveau voornamelijk uit eigen voorraad. Daarnaast is de handel momenteel te rustig. De vraag moet eerst aantrekken voordat wordt overwogen om vrije peen bij te kopen. De verwachting is wel dat het de komende weken drukker wordt op de markt.

Biologische peen

Op de biologische markt is het behoorlijk stil. Maar wat wordt gedaan is voor iets hogere prijzen. Voor bio-peen steeg de notering deze week op de beurs in Emmeloord met € 2,50 naar € 47 tot € 50.

Prognose: stabiele tot hogere prijzen

Bekijk meer

Delen

Image
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin