Wittekoolras sterk tegen klimaatverandering

09-05 | Laatste update op 10-11 | |
Wittekoolras sterk tegen klimaatverandering
Wittekoolras sterk tegen klimaatverandering

Syngenta staat met het wittekoolras Agressor op de lijst van 20 Most Climate Friendly Companies 2021. Het ras is bestendig tegen klimaatverandering.

Het tijdschrift European Seed stelt ieder jaar een lijst samen van ‘20 Most…’. Dit jaar zet het Europese zaadbedrijven in de schijnwerpers die er hard aan werken om rassen in de markt te zetten die beter bestand zijn tegen klimaatverandering. Syngenta Nederland deed een inzending met het wittekoolras Agressor en veroverde daarmee een plaats op de lijst van 20 Most Climate Friendly Componanies 2021.

Raseigenschappen

Het ras Agressor is door zijn dikke bladeren zeer goed bestand tegen hete en droge groeiomstandigheden en het heeft minder bemesting nodig dan andere rassen. Daarnaast helpt de hitte – en droogtebestendigheid om voedselverspilling tegen te gaan. De dikke bladeren vormen verder een sterke barrière tegen aantasting door tabakstrips. Dat betekent dat er bij het schonen minder blad vanaf hoeft en dat resulteert in een hogere productie, minder arbeidskosten en minder afval. Ook zijn er geen of weinig gewasbeschermingsmiddelen nodig om trips te bestrijden. De kool is zeer goed bewaarbaar, waardoor het ras over een lange periode te leveren is.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer