Doorgaan naar artikel

Witlofprijzen stevig in de lift

Tussen half maart en 10 april werd de prijs voor witlof meer dan gehalveerd. Sindsdien ging de prijs bijna vier keer over de kop en liep op van € 0,78 naar ruim € 3 op 15 mei.

Dat de prijzen in de supermarkten twee tot vier keer over de kop gaan is niet ongebruikelijk. Dat telersprijzen bijna vier keer over de kop gaan, is minder voor de hand liggend. Toch is dat in de afgelopen weken gebeurd met de prijzen voor de sortering Kort Grof.

REO Veiling

Bij REO Veiling werd op 10 april voor de sortering Kort Grof € 0,78 per kilo betaald. In februari zat de prijs lange tijd rond de euro, daarna liep die geleidelijk op tot € 2,26 op 18 maart. Daarna ging het in een dalende lijn naar de genoemde € 0,78. Sindsdien is er sprake van een kentering. Eind vorige week was de prijs inmiddels gestegen tot € 2,91. Midden deze week steeg de prijs door tot € 3,24.

BelOrta

Bij BelOrta zakte de prijs voor de sortering Kort Grof tussen 19 maart en 10 april zeer geleidelijk van € 2,41 per kilo naar € 0,73. Ook zeer geleidelijk ging de prijs daarna weer omhoog tot prijzen van rond de € 2,50 begin vorig week. Op vrijdag 10 mei werd € 2,99 betaald; in het midden van deze € 3,33.

Witlof in de supermarkt

De prijzen voor witlof in de supermarkt liggen dit jaar aanmerkelijk hoger dan vorig jaar. Het verschil is volgens supermarktscanner.nl veelal zo’n € 0,40 per 500 gram voor los witlof. Vorig jaar zat de prijs vaak rond gemiddeld € 1,40; dit jaar is dat rond € 1,80 voor 500 gram. Deze week zijn Dekamarkt en Dirk het goedkoopst met een prijs van € 2,98 per kilo voor los witlof. Plus vraagt € 3,50 per kilo.

Tendens: aanhoudend vragende markt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin