Doorgaan naar artikel

Weinig reuring op peenmarkt

peen premium

Foto: Henk Riswick

De meeste percelen zijn wel verkocht. Prijzen blijven daardoor gelijk voor B-peen op de beurs in Emmeloord; € 18 tot € 20 per 100 kilo.

In Zeeland zitten nog een paar telers die een hogere prijs vragen. De beurscommissie in Emmeloord heeft een opmerking geplaatst dat tot € 24 wordt betaald voor B-peen in Zeeland.

Rustige handel

De handel is verder rustig. Er gaan nog wel kleinere volumes peen in containers naar Senegal; de grote bulk is klaar. Het veldgewas naar Duitsland loopt prima door, omdat daar de koelhuizen niet vol zitten. Ook in Nederland zijn de koelhuizen niet vol, omdat veel bewaarpeen direct af land is verkocht, en dat terwijl de opbrengsten in Nederland niet tegenvallen.

Biologische peen

Ook voor biologische peen is het af landwerk zo goed als klaar. De onderkant van de bio-peennotering trekt deze week omhoog en is gelijk aan de bovenkant; € 40 per 100 kilo (+€ 1,50). De stemming is prijshoudend, net zoals bij de gangbare peen.

De stap richting de koeling zal de komende periode eraan komen voor bio-peen. Handelaren verwachten dat die stap even op zich laat wachten. Dit komt omdat kopers niet gelijk € 40 per 100 kilo plus koelkosten wil betalen.

Prognose: rustige peenmarkt

Bekijk meer

Delen

Image
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin