Doorgaan naar artikel

Veilingupdate 16 juni: Klokprijs asperge oplopend

Foto: Groenten & Fruit

Foto: Groenten & Fruit

De klokprijs voor asperges bij The Greenery voor AA X-Wit zat gisteren (15/6) op 3,90 euro per kilo. De prijsvorming bij ZON fruit & vegetables bleef wat achter.

Dit is het voorlopige resultaat van een opklimmende prijsvorming, die al meer dan een week aanhoudt, na een dip vorige week dinsdag, toen bij The Greenery met een klokprijs voor AA X-wit van 1,75 euro per kilo. Het volume bleef de voorbije week op een redelijk constant niveau tussen de 2300 en 2800 eenheden. Gisteren waren dat 2100 eenheden.

Bij ZON fruit & vegetables bracht de sortering AA Extra Wit gisteren voor de klok 3,57 euro op, en AA I-S 3,23 euro. Ook hier is sprake van (licht) oplopende prijzen.

Volgens de kalender duurt het aspergeseizoen nog ruim een week, maar daar zullen niet alle telers op wachten, met een voor doorgroei gunstig zonnig weekend voor de deur.

Maak zelf eenvoudig een persoonlijk daghboard aan met prijsvergelijkingen voor een groot aantal gewassen, sorteringen en handelsplaatsen op gfactueel.nl/prijzen.

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin