Supermarkt koopt rechten clubappels

01-05-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Colruytteler Frank Neven - Foto: Colruyt
Colruytteler Frank Neven - Foto: Colruyt

De Belgische supermarktketen Colruyt koopt de verkooprechten van twee nieuwe exclusieve appelrassen en ontwikkelt die buiten afzetorganisaties om.

Colruyt gaat in directe samenwerking met Belgische telers deze appels exclusief verkopen. De keten wil zich met de nieuwe appelrassen Magic Star en Coryphée verder onderscheiden van concurrentie. De exclusiviteit op de verkoop van de Magic Star loopt tot november 2022. Voor Coryphée loopt de exclusiviteit op de verkoop tot 2027.

Contract met telers

Voor de teelt van de nieuwe appelen sloot Colruyt Group een akkoord met Neven Fruits Waremme, Wolfcarius Fruit Markegem en Gebroeders Bangels Gingelom. De telers investeren in de aankoop van de fruitbomen en in de productie.


Colruyt Group kocht de exclusieve rechten op de verkoop van de kwekers. De retailer neemt ook de coördinatie van het project en de marketingkosten voor de lancering op zich. Fruitteler Frank Neven stelt dat alleen op deze manier in samenwerking met de afnemer Colruyt nieuwe appelrassen op de markt kunnen worden gebracht, en risico’s worden beperkt.

Alles afnemen

Het aanbod wordt afgestemd op de vraag van Colruyt Group. De fruittelers kregen de garantie dat de ‘minder mooie’ appelen die niet kunnen worden verkocht, ook worden afgenomen. Colruyt Group zorgt ervoor dat ze worden verwerkt tot bijvoorbeeld sap of appelmoes.

De twee variëteiten werden tijdens proefsessies uitgekozen door een panel van klanten van de verschillende winkelformules van Colruyt Group.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer