Sluitkoolprijzen stabiel

Witte kool snijden. -  Foto: Wick Natzijl
Witte kool snijden. - Foto: Wick Natzijl

Witte kool bracht vorige week 33 tot 35 cent per kilo op. Dat was zowel voor de grote als kleinere maten van toepassing. Rode kool in de grotere maat zat vorige week rond 35 cent, kleinere kool bracht 55 tot 60 cent per kilo op.

Martin Bolhuis van handelskantoor Tuindersbelang in Warmenhuizen beoordeelt de prijs voor rode kool als netjes, witte kool zit op kostprijs als je alles incalculeert. Een maand gelden zat de prijs voor witte kool op een vergelijkbaar niveau, voor rode kool werd toen zo’n 10 cent minder betaald.

Afzet

De voorraden zijn in de tweede week van juni niet te groot, na enkele goede afzetweken. Gunstig daarbij is dat de transportmogelijkheden in vergelijking met vorige maand zijn verbeterd, dus ook naar Oost-Europa en ook naar Oekraïne. “Daar konden we ook tonnen kool leveren”, aldus Bolhuis. Over de afgelopen maanden bekeken omschrijft hij de markt voor rode kool als goed, voor witte kool niet meer dan redelijk.

Goede groei

De groei van de nieuwe kool is goed, na een voor gewassen goed weekend met tot 40 millimeter neerslag. De allereerste kool voor primeur kan 20 – 25 juni gesneden worden, vervolgens duurt het nog wel een maand voordat de handel met verse kool echt op stoom is.

Verwachting: weinig prijsverandering

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer