Doorgaan naar artikel

Ongekend hoge peenprijzen

Flinke prijzen voor de peen dit seizoen. De vraag is goed en blijft goed, omdat minder peen beschikbaar is dan gevraagd wordt.

Veel peen gaat naar Duitsland en België. Ondertussen maakt de handel een beetje pas op de plaats, omdat het aanbod minder is. De meeste peen is wel verkocht en het wordt voor handelaren steeds meer zoeken naar een vrije partij. Er zijn er veel partijen waar de peen nog niet van is opgehaald, daardoor loopt de afzet wel goed door.

B-peen

De beurs in Emmeloord noteert deze week weer fors hoger voor B-peen op € 64 tot € 74 per 100 kilo; ruim € 400 per kist. Dat is een stijging van € 10 ten opzichte van vorige week. Telers, spoelers en handelaren hebben deze peenprijzen – in hun decennialange carrières – nooit eerder op het bord zien staan. De vraag is waar het naartoe gaat. Toen een paar weken geleden € 300 per kist werd gevraagd, werd gedacht dat de top was bereikt. Er zijn nu verschillende telers die nog een plukje peen vrij hebben zitten en die wachten rustig op nog hogere prijzen.

Kwaliteit is niet super

De kwaliteit van de peen is niet super dit seizoen, maar omdat de vraag goed is, loopt vrijwel alles best vlot weg. Dat was een paar jaar geleden wel anders, toen de peen voor minimale prijsjes het veevoer inging.

Prognose: stabiele tot stijgende prijzen.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Annet Smale

marktredacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin