Nieuwe directeur LTO Glaskracht komt van Rabobank

14-09-2016 | |
Nieuwe directeur LTO Glaskracht komt van Rabobank
Nieuwe directeur LTO Glaskracht komt van Rabobank

Ruud Paauwe is de nieuwe directeur bij LTO Glaskracht Nederland. Paauwe komt van de Rabobank, waar hij sectormanager tuinbouw was.

Als sectormanager heeft hij meegedacht aan het tuinbouwfinancieringsbeleid van de bank in de laatste vier jaar met een focus op bloementeelt. Paauwe is zich bewust om in zijn nieuwe functie vooral op collectieve onderwerpen vooruitgang te boeken. “De grootste uitdaging is het continue realiseren en bewijzen van meerwaarde voor de leden op collectieve onderwerpen, zowel op het gebied van onderzoek en innovatie als in het beïnvloeden van overheidsbeleid. Belangenbehartiging dient mee te bewegen met de in- en externe omgeving en de eisen die op dat moment daarbij horen.”

Het is de verwachting dat LTO Glaskracht Nederland actiever zelf de lobby ter hand neemt. De organisatie is lid van Greenport Holland, maar met het vertrek van Loek Hermans als voorzitter van Greenport Holland en de komst van Niek Jan van Kesteren lijken de leden zelf meer zichtbaar te willen worden. Van Kesteren vult de functie namelijk niet in als boegbeeld van de tuinbouw. Paauwe krijgt de dagelijkse leiding in handen bij de belangenorganisatie LTO Glaskracht Nederland.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer