Markt: Peenmarkt weer in rustig vaarwater

Foto: Canva
Foto: Canva

De peenmarkt verkeert weer in rustig vaarwater.

Het was vorige week iets drukker, maar de extra vraag zet niet door. Er wordt door verschillende spoelerijen wel redelijk wat peen gespoeld en afgezet, maar dan gaat het voornamelijk om de betere kwaliteit. En veel peen gaat in kwaliteit achteruit.

Beperkte vraag bij groot aanbod

De algemene vraag blijft zeer beperkt, waardoor het aanbod groot blijft. En de grote hoeveelheden matige kwaliteit houdt druk op de prijzen. Hierdoor blijft de peenmarkt in mineurstemming.

De beurs in Emmeloord noteert voor B-peen uit bewaring deze week € 1 lager op € 7 tot € 11 per 100 kilo. Zowel de boven- als de onderkant van de notering zakken, waardoor de bandbreedte gelijk blijft. De marktstemming is rustig.

Eerder deze week gaf de beurs in Middenmeer ook al een rustige marktstemming af met de toevoeging dat de vraag redelijk was. De noteringen voor C-/D-peen (€ 7 tot € 9) en B-/C-peen (€ 7 tot € 8) bleven onveranderd.

Voor biologische peen is de marktstemming flauw. De notering op de beurs in Emmeloord stijgt naar € 18 tot € 25 per 100 kilo (+€ 1) doordat de bovenkant van de notering omhoog gaat.

Prognose: rustige stemming.

Smale
Annet Smale marktredacteur akkerbouw
Meer over


Beheer