Markt: Niet alles somber op groentemarkt

25-03-2020 | Laatste update op 31-08 | |
Groentenprijzen niet overal onder even grote druk van coronamaatregelen. Foto: Peter Visser.
Groentenprijzen niet overal onder even grote druk van coronamaatregelen. Foto: Peter Visser.

Veilingprijzen woensdag 25 maart laten voor vollegrondsgroente een prijsdaling zien, maar niet voor alle producten.

Een aantal kleine producten lijkt op de veiling nog van een prijsstijging te profiteren, zoals spinazie en rabarber. Door krappe aanvoer uit Spanje is ook andijvie nog wel aan de prijs. Een iets minder slechte prijs was er ook voor asperge. Er stond iets minder voor de klok bij The Greenery. Mogelijk dat een combinatie van koude nachten en aantrekkende supermarktvolumes de marktverhouding iets verbetert op dit moment. De sortering AA X-wit kon op prijzen rekenen van circa € 5,50 op de klok bij The Greenery. Dat was ook het beeld op de klok van ZON.

Prijzen voor witlof, prei en bloemkool

Prijzen voor witlof, prei en bloemkool zakten iets terug, maar de prijzen liggen in Nederland niet op een extreem niveau bij deze producten. Witlof schommelt rond de euro, waar de prijs wel € 0,30 lager uitkwam dan dinsdag. Prei wordt op de veiling bij The Greenery verkocht voor rond de € 0,40, waar in België de prijzen overigens al deze week op een lager niveau zijn beland. De veilprijs bij ZON ligt daar tussenin met circa € 0,30 per kilo. Bij prei is de prijs wel gehalveerd deze week op de veilingen. Voor bloemkool ligt het prijsniveau nu op circa € 0,80 bij The Greenery. Ook dit is een halvering sinds het begin van de week, maar de prijzen zijn ook weer niet ongewoon voor deze fase in het seizoen.

Aardbeien

Voor aardbeien is de veiling woensdag bij The Greenery verlopen met prijzen van € 3,50 tot € 4,00 per kilo voor Inspire. Dat is iets hoger dan dinsdag met een grotere aanvoer. Van Sonata en Sonsation verscheen minder voor de klok. De beste Sonata’s brachten nog prijzen op tot € 5 per kilo.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer