Doorgaan naar artikel

Kwekerijen Van den Elzen en Het Broek Softfruit fuseren

De locatie in Erp. De tweede is in Maasbree, 65 kilometer verderop.

De locatie in Erp. De tweede is in Maasbree, 65 kilometer verderop.

Plantenkwekerijen Het Broek Softfruit en Van den Elzen Plants Erp gaan fuseren. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Van den Elzen Plants.

Het fusiebedrijf wordt een van de grootste plantenkwekerijen van Noord-Europa met een oppervlakte van zo’n 800 hectare, waarvan 30 hectare glas. Het bedrijf is gespecialiseerd in aardbei-, framboos- en aspergeplanten

De fusie moet medio juni afgerond zijn, vertelt commercieel directeur Maurice Deben. Arnoud van Asseldonk (Het Broek Softfruit) wordt algemeen directeur en Bart van Eerdt is operationeel directeur.

Belang van schaalgrootte

In een gezamenlijk persbericht noemden de beide bedrijven het belang van schaalgrootte om te kunnen blijven investeren in de toekomst. Van Asseldonk, noemt de nieuwe opzet ‘een industriële onderneming met een echt tuindershart. Groot denken, maar dichtbij en betrokken handelen.’ De huidige eigenaren van Van den Elzen Plants, Henk en Jos van den Elzen, blijven adviserend bij het fusiebedrijf betrokken. Het Broek Softfruit heeft vestigingen in het Brabantse Mariaheide, Veghel, Sprang-Capelle en Elshout. Van den Elzen Plants zit in Maasbree (Limburg) en in Erp (Noord-Brabant).

Het Broek Softfruit teelt ook aardbei en blauwe bes. “Daar gaan we vooralsnog mee door”, aldus Deben, maar de focus ligt nadrukkelijk op de opkweek van aardbei- frambozen- en aspergeplanten.”

Beheer
WP Admin