Inkoper krijgt meer inzicht in PlanetProof-telers

24-01 | Laatste update op 02-06 | |

Stichting Milieukeur (SMK) biedt inkopers een abonnement om gegevens van PlanetProof-certificaathouders beter te volgen.

Inkopers kunnen met deze internettool een favorietenlijst van keurmerkhouders aanmaken. Zo kunnen zij direct zien of certificaten nog geldig zijn. De tool is vooral bedoeld voor inkopers met veel gecertificeerde leveranciers. Het is een automatisering van de informatie die al op de website beschikbaar is. Te verwachten is dat de data ook op informatieplatformen als GreenlinQ beschikbaar komt.

De telersdata bevatten geen scores op onderdelen van PlanetProof. “Dat is iets tussen de certificeringsinstelling en de telers”, laat SMK weten. Ook telers die niet willen dat hun adresgegevens worden vermeld, kunnen dat aangeven. Dan wordt de certificaathouder met nummer genoemd.

Stap in internationalisering PlanetProof

SMK maakt verder bekend dat On the way to PlanetProof geaccepteerd is als standaard voor goed watermanagement SIFAV (Sustainability Initiative Fruits and Vegetables). Hiervoor heeft SMK een aantal extra eisen gesteld aan keurmerkhouders in landen met waterschaarste. De extra eisen worden aan het schema toegevoegd vanaf 1 juni 2022. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn niet geïdentificeerd als hoog-risicoregio. De aanvullende watereisen hebben daarom voor certificaathouders in deze landen geen consequenties.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer