Doorgaan naar artikel

Hopen op lagere gasprijs

En weer krijgen we hoop op een lagere gasprijs. Maar eerst moet die 2,5 cent van de afgelopen weken er weer af, voor we werkelijk van een daling kunnen spreken. Gaat dat gebeuren, of stijgt de gasprijs door?

Er is duidelijk een afnemende lijn te zien in de gasprijzen. Eerder al in deze columns besteedden we aandacht aan de gasvoorraden op de europese hubs. De verwachting toen was dat ALS er een periode van warmer weer aan zou komen, de prijs licht zou dalen omdat de voorraden feitelijk tegen hun nokkie aan zitten. Afgelopen vrijdag was de Zeebrugge hub voor bijna 82% gevuld! Met andere woorden, er moet soms gas op de markt worden verhandeld, omdat de voorraden anders boven de limiet stijgen, en als dat zou gebeuren kan er niet meer met dag- week of maandprijzen gespeeld worden door de handel. De afgelopen 10 dagen heeft dat wat warmere weer zich voorgedaan, met het verwachte dalingseffect. Tel daarbij op een licht gestegen euro koers, en de verklaring is inzichtelijk.

Lees meer over ontwikkelingen op de energie-markt in de volledige energie-column van Rob Petit in de onderstaande bijlage.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Rop Petit

energiespecialist

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin