Doorgaan naar artikel

Hogere prijzen voor grove en goede kwaliteit peen

Foto: Bert Jansen

Foto: Bert Jansen

De beurs in Emmeloord noteert deze week € 1 hoger voor B-peen op € 5 tot € 10 per 100 kilo.

Er zijn partijen verkocht met grovere B-peen, waar ook C-peen in zit voor hogere prijzen. Verschil in goede kwaliteit en grofte zorgt voor een groter prijsverschil. De notering voor schalenpeen daalt met € 2 naar € 3 tot € 6.

Het seizoen voor B-peen loopt op zijn eind. Enkele restanten worden voor kleine prijzen verkocht. Er staan nog wel wat partijen C-peen waar nog wel een paar weken aanbod van komt, is de verwachting vanuit de handel. Sommige verkopers staan op hun strepen en willen deze partijen niet voor minder van de hand doen. Er wordt € 80 per kist gevraagd voor C-peen en voor € 75 zijn zaken gedaan.

Peen uit Zuid-Limburg

De eerste peen uit Zuid-Limburg wordt langzaamaan onder het zeil vandaan gehaald. Belgische spoelerijen schakelen binnenkort dan ook over op de nieuwe peen. Het aanbod vanuit Spanje en Frankrijk is nu voldoende, maar ongewassen peen uit Nederland is gewenst.

Er gaat best wel wat peen weg naar onder andere Oost-Europese landen en op de peenprijzen in de baal worden ondertussen goede marges gemaakt. Dat is dit seizoen wel anders geweest, want veel peen is duur ingekocht door verschillende spoelerijen.

Prognose: flauwe stemming.

Beheer
WP Admin