Doorgaan naar artikel

Extreme aspergeprijzen inmiddels gehalveerd

Bij ZON fruit & vegetables werden op 17 februari de eerste (kas)asperges aangevoerd. Hoge prijzen zijn in het prille begin van het seizoen de regel, maar ruim € 30 per kilo is zeer uitzonderlijk.

De prijzen voor de sortering AA Extra Wit zakten begin maart tot het nog steeds mooie niveau van iets boven de € 15 per kilo. Over de afgelopen 2 weken is sprake van een geleidelijk dalende prijstrend. De prijzen voor de sortering AA I geven een wat wisselender beeld. De eerste werden voor € 22 geveild, 4 dagen later was de prijs € 12,20. Toen klom de prijs in 3 dagen naar € 21,30 om daarna uit te komen op € 12,95 op 1 maart. Vorige week bedroeg de aanvoer 680 kilo. Deze week gaat het tot en met donderdag 2 maart over 1,5 ton.

The Greenery

Bij The Greenery kwamen op 23 februari de eerste asperges voor de klok. Voor de sortering AA X-Wit kwam de prijs uit op € 21,60 per kilo. Met uitzondering van 28 februari met een prijs van € 17,15 zakte de prijs geleidelijk tot € 13,20 op 2 maart. De prijs van de sortering AA I-S startte op 24 februari met € 18,10 en zakte geleidelijk tot € 11 op 2 maart. De totale weekaanvoer tot en met donderdag 2 maart zit bij The Greenery op 5,6 ton.

Hefra Asperge

Hefra Asperge in Panningen startte op 28 januari met de eerste oogst van met houtchips verwarmde asperges. Die allervroegste asperges gingen rechtstreeks naar exclusieve groentewinkels en horeca aan de Belgische kust voor prijzen, afhankelijk van de sortering tussen € 16 en € 20 per kilo.

Teboza

Bij Teboza werden de eerste asperges op 30 januari geoogst. Om op stookkosten te besparen experimenteert Teboza met minitunnels en een extra foliedek in een onverwarmd deel van een kas. Daar werden op 27 februari de eerste geoogst. Verder werkt Teboza bij wel verwarmde asperges voor een deel met een lagere aanvoertemperatuur van 20 à 25 graden Celsius in plaats van 30 graden. De effecten daarvan zijn nog niet duidelijk.

Lees meer artikelen over asperge of bekijk actuele marktprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin