header

 

Sprekers

maxence paillart

Maxence Paillart, Onderzoeker na-oogsttechnologieën en verpakkingen Wageningen UR – Food & Biobased Research

Maxence is afgestudeerd aan Wageningen Universiteit: master in plantenwetenschappen met specialisatie tuinbouw en productfysiologie. Hij werkt bij Wageningen Food & Biobased Research sinds juni 2007. Tijdens deze periode, heeft hij expertise opgebouwd op diverse thema’s waaronder verpakking van verse producten (fruit, groenten, bloemen, kaas, vlees) en van licht behandelde maaltijden.

 
roos van vugt

Roos van Vugt, market Manager Benelux, NNZ

Roos is werkzaam bij NNZ,  een internationale in verpakkingen gespecialiseerde onderneming voor klanten uit de AGF-branche en de industrie. Roos is een bevlogen ondernemer met hart voor de AGF-sector. 

   
daan van empel

Daan van Empel, Programmamanager Voedselveiligheid & Duurzaamheid, GroentenFruit Huis

Daan van Empel is o.a. betrokken bij het opstellen van het Brancheplan Duurzaam Verpakken GroentenFruit Huis 2019-2022, gezamenlijk met een werkgroep van bedrijfsleden die actief zijn in de afzet van groenten en fruit (o.a. handelsbedrijven, telersverenigingen, importeurs/ exporteurs en snijderijen).

harmen spek

Harmen Spek, Innovations & Solution Manager Plastic Soup Foundation

Harmen heeft een commerciële achtergrond in media en design, waar hij een grote passie voor materialen en de maakindustrie heeft ontwikkeld.
Tegenwoordig worden veel producten gemaakt op basis van een ‘korte levens cyclus’ waarbij plastic als goedkoopste materiaal steeds de succesformule vormt. Harmen’s drijfveer is het veranderen van deze korte cycli naar een model waarbij plastic alleen als hoogwaardig technisch materiaal wordt ingezet en niet voor single use producten. Een transitie naar alternatieve materialen en meermalig inzetbare systemen zal hierbij noodzakelijk zijn. Verder zoekt hij wereldwijd naar de beste technische oplossingen voor de milieuproblemen die plastics nu veroorzaken.

   
rob verhagen

Rob Verhagen, Sustainability Director Oerlemans Packaging

Rob Verhagen is Sustainability Director bij Oerlemans Packaging B.V.. De Oerlemans Packaging Group is met 7 productielocaties in Nederland een van de grootste folieblazers van de Benelux en voorloper op het gebied van duurzaamheid.  Rob’s expertise om externe trends te vertalen naar interne strategie is een goede basis voor het verduurzamen van verpakkingen en plastics. Rob is een enthousiaste en passionele spreker, heeft een multidisciplinaire achtergrond en is actief betrokken bij verschillende duurzame initiatieven, waaronder de stuurgroep van het Plastic Pact NL, de raad van Partners van MVO Nederland,en binnen het NRK (Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie) bij Rethink Plastics, de werkgroep circulaire economie en het bestuur van NRK Verpakkingen.

   
ulko stoll

Ulko Stoll, Beleidsadviseur Vollegrondsgroente LTO en eigenaar Vollegrondsgroente.net

Vollegrondsgroente.net is de studiecluborganisatie voor de vollegrondsgroente. Kennisuitwisseling en sector gerichte dienstverlening zijn de kernactiviteiten. Daarvoor wordt gewasgericht zowel regionaal als landelijke activiteiten georganiseerd aanlsuitend bij de bedrijfsvoering van vollegrondsgroente ondernemers. De binding met LTO zorgt voor direct input in belangenbehartigings thema's en snelle terugkoppeling vanuit de beleidsagenda. www.vollegrondsgroentenet.com is het digitale communicatiekanaal voor zowel ondernemerszaken als beleidsthema's.
Persoonlijke drijfveer is professioneel ondernemerschap en een leefbaar platteland. Af en toe mag ik een weblog schrijven.

   
jan vullings

Jan Vullings, Dagvoorzitter en hoofdredacteur Groenten & Fruit

Jan Vullings (57) is hoofdredacteur van Groenten&Fruit en Boerderij. Jan werkt  sinds 1985 voor de titels Agrarisch Dagblad, Boerderij, Pluimveehouderij, Het Schaap en Groenten&Fruit van Reed Business. Hij was als verslaggever onder meer betrokken bij diverse acties (akkerbouw, superheffing, mest, welzijn), evacuatie in het Rivierengebied, uitbraken varkenspest en de BSE-crisis. Vanaf 2001 was hij achtereenvolgens nieuwscoördinator en chef verslaggeving. Sinds 1 januari 2012 vormt hij met collega Geert Hekkert de hoofdredactie van Boerderij. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor alle uitgaven onder de merknaam Boerderij, waaronder de titels Boerderij magazine en Boerderij Vandaag. Ook online en events behoren tot zijn portefeuille. Vanaf 1 januari 2013 valt ook Groenten&Fruit onder zijn verantwoordelijkheid.

   
ton van der scheer 

Ton van der Scheer, redacteur Groenten & Fruit

Ton van der Scheer (55) is redacteur bij Groenten & Fruit. Geboren en getogen Westlander. Woont nu in Leiden. Studeerde daar ruim 25 jaar geleden af als historicus en bekijkt zaken derhalve graag in breed perspectief. Kroop jarenlang wekelijks in de huid van tuinder-columnist Rik Prikkel.

 

 


Partners:

best of fourhazerarijk zwaanzonnnzgroenten fruit huis

 


 

 

Initiatiefnemer:   In samenwerking met:  
groenten fruit logo

de bloemisterij
vollegrondsgroentenet