Doorgaan naar artikel

Eindejaarsbonus groente blijft uit

Image premium

Spruitentelers zullen van de laatste weken in december niet blij worden. De start dit jaar is niet beter en de kerstbonus voor spruitentelers was niet meer dan 5 tot 7 cent.

De oorzaak ligt in de afwezigheid van serieuze Britse vraag. Het lijkt erop dat Britse telers voldoende eigen aanbod hadden. De prijs kwam voor de grove sortering misschien net op 35 cent per kilo. Nu ligt de opbrengstprijs alweer ruim onder de 30 cent. Voor de D-sortering is een betere prijs te halen, maar telers sorteren niet meer dan een paar procent van deze fijne sortering.

Acties zijn er deze week bij de supermarkten C1000, Plus en Dekamarkt. Het helpt de volumes vlotter af te zetten. Bij witlof is dat ook het geval, maar daar is het uitblijven van acties in de supermarkten de aanwijsbare oorzaak.

Ook de witloftelers ontvingen geen kerstbonus in hun uitbetaalprijs. Vorige week lag het prijsniveau voor de telers op circa 80 cent per kilo. Met de slappe vraag staat de dagmarkt deze week onder druk. De telers hebben de hoop gevestigd op geplande acties later deze maand.

Bron: Boerderij Vandaag – Auteur: Jeroen Verheul

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin