Duits bloemkoolseizoen zit er nagenoeg op

Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Het Duitse bloemkoolseizoen loopt op zijn einde. Het staartje van het seizoen kenmerkt zich volgens het Duitse marktbureau AMI door een aanvoergolf.

Na een periode van krapte nam door de veranderende groeiomstandigheden sinds september het aanbod aan Duitse bloemkool geleidelijk toe tot een ware aanvoergolf, aldus AMI. Inmiddels is de oogst van bloemkool in de meeste teeltgebieden beëindigd of wordt op korte termijn beëindigd. Deze week is er op de Duitse groothandelsmarkt nog weinig Duits product te vinden. In week 44 en 45 was er volop vraag naar bloemkool en dat resulteerde in een iets oplopende gemiddelde prijs op de Duitse groothandelsmarkten van € 1,34 naar € 1,49 voor de zessen.

Franse en Italiaanse bloemkool

In de Duitse supermarkten is in toenemende mate bloemkool uit Frankrijk en Italië te vinden, stelt AMI vast. Het aanbod vanuit het Franse teeltgebied Bretagne zou groot zijn, vanwege de goede groeiomstandigheden aldaar. Door het aanbod is daar sprake van een dalende prijstrend. Ook vanuit Italië neemt het aanbod aan bloemkool toe.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer