Ctgb: 3 etiketuitbreidingen en 2 wijzigingen

25-05-2018 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

De middelen Wing P, Scala en Revus hebben een uitbreiding van het etiket gekregen. De etiketten van Steward en Pilot zijn gewijzigd.

Het etiket van het onkruidbestrijdingsmiddel Wing P (BASF) voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met de teelten van steenvruchten (onbedekte teelt), bessen (onbedekte teelt), braam- en framboosachtigen (rubus spp) (onbedekte teelt), wortelpeterselie, pastinaak, schorseneer (incl. haverwortel), mierikswortel, knoflook en medicinale wortelgewassen.

Scala

Het etiket van het schimmelbestrijdingsmiddel Scala (BASF) voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met de toepassing in peulvruchten (onbedekt teelt), aalbes (onbedekt teelt), kruisbes (onbedekt teelt), blauwe bes (onbedekt teelt), boon met peul (onbedekt teelt), erwt met peul (onbedekt teelt), uien en prei.

Revus

De uitbreiding voor het professionele gebruik van Revus (Syngenta CropProtection) geldt voor de onbedekte teelten van spinazie-achtigen en broccoli.

Steward

De toegelaten wijziging bij Steward (FMC Operational Netherlands) betreft een restrictie aangevraagd door de toelatinghouder vanuit product stewardship om bijen te beschermen. De nieuwe restrictie verbiedt het gebruik van het middel op gewassen tijdens de bloei. De overige restrictie- en waarschuwingszinnen ter bescherming van bijen en andere bestuivers zijn hiermee in overeenstemming gebracht. Steward heeft een brede toelating in diverse gewassen.

Pilot

Bij de verlenging van de toelating van Pilot (Nissan Chemical Europe) is het gebruik in prei vervallen en wordt het gebruik in aardbei beperkt tot een kleine toepassing in de onbedekte vermeerderingsteelt. Voor veel bestaande gebruiken zijn details van de toepassingsvoorwaarden als gewasstadium, dosis en veiligheidstermijn aangepast. Bovendien zijn nieuwe driftbeperkende maatregelen voorgeschreven en zijn nieuwe toepassingsvoorwaarden ter bescherming van de toepasser en de werker op het WG opgenomen.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer