Cafetariaregeling blijft overeind door uitstel WML

10-04-2017 | Laatste update op 03-08 | |
Huisvesting van Polen op het eigen bedrijf blijft mogelijkvolgens fiscaal gunstige voorwaarden. - foto: Ton van der Scheer
Huisvesting van Polen op het eigen bedrijf blijft mogelijkvolgens fiscaal gunstige voorwaarden. - foto: Ton van der Scheer

De cafetariaregeling blijft dit jaar onverkort overeind. Vanwege een onlangs aangenomen amendement wordt de ingangsdatum van de gewijzigde Wet Minimumloon verlegd van 1 juli 2017 naar 1 januari 2018.

Het uitstel van de ‘wetswijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag’ zoals de wet in zijn geheel heet, betekent dat de ruimte die tuinders hebben voor het inhouden op het loon van hun medewerkers intact blijft. Met name de vergoeding die een buitenlandse medewerker aan de tuinder verschuldigd is voor bijvoorbeeld huisvesting en de ziektekostenverzekering, kan op die manier voor zowel de werkgever als de werknemer fiscaal gunstig worden afgetrokken van het brutoloon.

Het leek er op dat de ruimte voor het inhouden van dergelijke vergoedingen vanaf 1 juli 2017 zou worden beperkt tot de toeslag op de overuren die een medewerker maakt. Het is de inzet van LTO Nederland om voor 1 januari 2018 voor elkaar te krijgen de inperking van de cafetariaregeling in zijn geheel van tafel te krijgen.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over


Beheer