Doorgaan naar artikel

‘Bedrijf uitbreiden en andere zaken’

Foto: Canva/Anamul Rezwan

Foto: Canva/Anamul Rezwan

Met offertes vergelijken en beoordelen moet je niet te lang bezig zijn, want je wordt er hoorndol van.

In een column in een vakblad moet je je beperken tot zaken die met het vak te maken hebben. Ik wil toch even kwijt dat ik vind dat we in een wereld leven die soms compleet idioot is.

Een bouwershondje (een hondje dat meegaat naar het land) is al verboden sinds we te maken hebben met certificeringen voor ons werk. Het is een klein voorbeeld van een oer-Nederlandse traditie die we door beslissingen van een kleine groep kwijt zijn. Gewasbeschermingsmiddelen worden verboden, zodat we andere middelen moet gebruiken met meer nadeel voor de natuur. De woningbouw (met name de sociale sector ) krijgt € 3 miljard subsidie, omdat het anders financieel niet uit zou kunnen.

Bedrijfslocatie uitbreiden

Terug naar ons vak, en de mooie dingen daarvan. We gaan onze bedrijfslocatie uitbreiden van 1.300 naar 5.500 vierkante meter. Vaak lees je dat daarna de afnemers nog beter bediend worden. Onze afnemers krijgen al een uitstekende service en kwaliteit, en dat blijft zo.

Ons motto: wij werken om met plezier geld te verdienen

De voornaamste reden voor onze plannen is dat we te weinig ruimte hebben. Dat is niet altijd bevorderlijk voor de werksfeer, en sluit niet aan op ons motto: wij werken om met plezier geld te verdienen. Na alle voorbereidingen ligt er nu een goed plan.

Offertes vergelijken en beoordelen

Het project bestaat uit drie onderdelen: het graafwerk, het aanleggen van wegen en pleinen, en de aanpak van de koeling en van de bebouwing. Voor alle onderdelen schrijven we bedrijven aan en selecteren we het voor ons gevoel beste voorstel. Dat is wel lastig. We werken met een vast bestek, maar de bedrijven stellen de offertes naar hun eigen idee op.

Offertes vergelijken en beoordelen is niet ons vakgebied, maar wel interessant en belangrijk. Je moet er overigens niet te lang mee bezig zijn, want je wordt er hoorndol van. Al met al vorderen we gestaag. De vergunning is binnen, over ruim een week weten we wie wat gaat doen en kunnen we starten. Volgend jaar mei is het project waarschijnlijk af.

Beheer
WP Admin