Doorgaan naar artikel

B-peennotering klimt trapsgewijs

Foto: Ruud Ploeg

Foto: Ruud Ploeg

Het aanbod peen is niet heel ruim, omdat veel peen die van het land komt al is verkocht.

De vraag is redelijk, waardoor de prijzen omhoog bewegen. De beurs in Emmeloord maakt daarom een plus van € 1 naar € 17 tot € 19 per 100 kilo. De stemming blijft vast. Voor biologische peen is onveranderd genoteerd op € 37 tot € 40.

De oogst is volop aan de gang. De hoge temperaturen voor de tijd van het jaar maakt dat er zorgen zijn om de peen in de dure opslag te rijden. Daarom verkopen sommige telers liever de peen af land. Voor handelaren is het aanbod daardoor momenteel prima. De verwachting is dat prijzen verder stijgen, want speculanten nemen posities in. En handelaren gaan daarin mee.

C-peen

Voor C-peen is het aanbod zeer beperkt. De beurs in Middenmeer noteerde eerder deze week stabiel op € 19 tot € 21. Degene die C-peen wilden verkopen, hebben dat veelal gedaan. En telers met goede C-peen houden het zeker nog tot eind december bij zich. De af-landprijzen lagen begin dit seizoen tussen € 20 en € 25 per 100 kilo, waardoor telers een hogere prijs willen voor de bewaarpeen. Zeker gezien de hoge bewaarkosten van dit jaar.

Prognose: hogere prijzen.

Beheer
WP Admin